UFO's

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 11:28

Ik had altijd wel interesse gehad in ongeïdentificeerde vliegende objecten of wel in de Engelse taal afgekort als UFO's. Ik geloof ook inderdaad dat ergens in het universum leven is dat wellicht net zo ver is als het leven op onze eigen planeet. Daarom vind ik de science fiction film Stargate en de daar op gebaseerde televisieseries zo geweldig. Terwijl in de speelfilm James Spader en Kurt Russel de hoofdrollen hebben van respectievelijk Daniel Jackson en Jack O'Neill hebben worden deze rollen in de serie SG1 vertolkt door respectievelijk Michael Shanks en Richard Dean Anderson (McGyver). Na SG1 kwam de spinoff Stargate Atlantis, afgekort tot SGA en daarna volgde Stargate Universe (SGU). Ik volgde de eerste serie, die uit 10 seizoenen staat, al vanaf het eerste moment dat het door Veronica TV utgezonden werd. In de serie begint het verhaal een jaar of twee na de eerste missie in de door Roland Emmerich geregisseerde science fiction film.

Na een aantal seizoenen werd de Poort naar Atlantis gevonden wat reden genoeg was om met Stargate Atlantis te komen. Vervolgens werden twee seizoenen van Stargate Universe gemaakt en werd daarna de stekker uit deze spinoff gehaald. Voor die tijd maakte de film en de televisie series de grootste indruk op mij, ook vanwege mijn belangstelling voor mythologie. Inmiddels is men met Stargate Origins begonnen. Hij is nog niet op Netflix te zien, maar ik hoop dat dit gauw zal gebeuren. Ondertussen maakt de televisie serie Gotham al vanaf 2013 grote indruk op mij.

Ik had een tijdje geleden een treinreis gepland met de bedoeling naar het hoge noorden te gaan. Van te voren had ik de reisplanner gecheckt op eventuele storingen of werkzaamheden aan het  spoor. Voor lange tijd waren ze in en om Utrecht met het spoor bezig dat daar af en toe vertragingen opliepen. Ik nam vaak genoeg de trein naar Zwolle waar ik dan over kon stappen in de richting van Groningen of Leeuwarden. Maar ik koos ervoor in Breda met de IntercityDirect naar Rotterdam te reizen. Bleek ineens dat men zonder toeslag tot Amsterdam kon reizen. Daar maakte ik dan ook gebruik van.In Rotterdam stapten veel mensen in. Een jonge man van misschien 22 jaar oud, misschien was hij ouder, kwam naast me zitten. Hij haalde een tijdschrift tevoorschijn dat overduidelijk over onverklaarbare verschijnselen ging. Ik zag nog net de titel van een artikel. Dat ging over vliegende schotels. Was het een fabel of het verlangen van de mens om in buitenaardse beschavingen te geloven? 

Ik had er inmiddels een ander idee over gekregen, meer nog door de zogenaamde meteorologische verschijnselen die vermoedelijk de oorzaak zijn van het verschijnen van mysterieuze graancirkels en hoogstwaarschijnlijk ook storingen veroorzaken bij lucht- en zeeverkeer. Als je de bronnen mag geloven zouden het inderdaad buitenaardse wezens kunnen zijn. Neem nou Area 51. Als je de eerste Independence Day film mag geloven, zouden daar buitenaardse levensvormen en ruimteschepen verborgen zijn. 

Mijn idee? Er zijn inderdaad meteorologische verschijnselen die een bepaalde invloed op apparatuur heeft. En niet alleen meteorologische. Zelfs de mens beschikt over een bepaald vermogen om dingen te beïnvloeden, al zijn veel mensen daar nogal sceptisch over. Je kunt het de sceptici niet kwalijk nemen. Laat ik nou eens onweer nemen. Dat heeft een elektromagnetische lading die voor veel schade kan zorgen. Er zijn verhalen bekend van mensen die ooit door de bliksem getroffen waren en dit overleeft hebben. Zij beschikten dan ineens over een bepaalde gave zoals helderziendheid of iets van dien aard. Ik had zelf ooit iets dergelijks mee gemaakt. Juist door een elektromagnetische lichtflits had  ik enkele visioenen gehad in de Lente van 1983. En dit is nog maar onschuldig vergeleken met een blikseminslag, wat ik overigens in de zomer van 1989 van dichtbij had mee gemaakt. De bliksem sloeg weliswaar bij de onderbuurman in, mijn stereotoren en nog meer mijn televisie waren ook beschadigd. 

Het is gewoon dat de wereld uit nog meer bestaat dan wat wij met onze zintuigen waarnemen. Vuurbollen, een meer geconcentreerde vorm van bliksem, kunnen nog meer schade veroorzaken en eventueel de oorzaak van de zogenaamde graancirkels zijn. Er zijn verhalen bekend van piloten die over de oceaan vlogen en lichtbollen gezien hebben. Uit getuigenverslagen blijkt dat ze even plots kunnen verschijnen als verdwijnen. Het lijken wel een soort van intelligenties te zijn alsof ze een eigen wil lijken te hebben. Wellicht worden ze opgeroepen door levensvormen die tot nu toe nog niet ontdekt zijn en misschien maken deze verschijnen gebruik van zogenaamde ley-lijnen, die banen van elektromagnetische aard zijn. 

Met dit idee van elektromagnetische intelligenties (emi) kwam ik een aantal jaren geleden en had het op een oud blog bij Blogger geschreven. Toen opperde ik ook het idee dat dergelijke verschijnselen wellicht de oorzaak zijn van het verdwijnen van zowel schepen als vliegtuigen. Onderschat de kracht van bepaalde meteorologische verschijnselen niet. Zelfs water kan een enorme destructieve kracht hebben. Dit verklaart nog niet het verdwijnen van schepen en het weer verschijnen ervan. Dit klinkt nogal science fiction, niet waar? Zoals ik al schreef, het is (maar) een idee. Lang niet alles is te verklaren laat staan te begrijpen.