Introductie

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 14:26

De naam Studio McReal ontstond pas in 2006 toen ik al een  tijdje bezig was met fotograferen en filmen. De eerste aanzet was al in de 1980's. In de zomer van 1984 en 1985 streek het team van Avro's Hollands Glorie neer in mijn woonplaats.  Frank Boeijen trad er op, de band Power Play en nog andere artiesten waaronder Jan Boezeroen en The Cats. Het bleef daarbij. Pas in de 90's na de aanschaf van een camcorder begon ik met opnames van bands uit de regio West Brabant. Voor slechts een band nam ik hun repetities op. 

Na de eeuwwisseling begon het wat serieuzer te worden. vooral na 2006.  Tot en met 2013 stond ik op muzikale evenementen te filmen. Na 2013 begon ik aan een nieuw hoofdstuk. Dit hoofdstuk kreeg de titel De Trein Reiziger.  Dankbaar maakte ik gebruik van de aan-biedingen die bij het Kruidvat en Albert Heijn  hadden.  Eigenlijk kreeg ik het eerste kaartje van mijn beste vriend, die door omstandigheden niet weg kon. Dat was de dag dat ik eerst naar Maastricht ging en van daar naar Amsterdam.. Ergens in juni 2018 na een bezoek aan Nunspeet was het afgelopen. 

De liefde voor spoorwegen had ik al op jonge leeftijd. In de periode van 1969 - 1974 bam mijn grootvader me wel eens mee met de  Rotterdamse tram en  trein.  Ik woonde westelijk van Rotterdam.  In 1975 streken wij in West Brabant neer.  Het duurde niet lang eer ik met de trein naar Rotterdam  ging om daar naar de film te gaan.  Voor de beste films moest je echt de Sloot over steken.  De Moerdijkbrug over.   Lang niet alle goede films kwamen in het zuiden de bioscoop in.  

In de zomer van 1989 vierde de Nederlandse Spoorwegen haar jubileum in Utrecht.  Ik heb noh een prachtige uitvergroting van een geweldige locomotief.  Enkele jaren er voor was ik nog met de trein Europa rond geweest. Jammer genoeg had ik geen camera bij me. Dit was  een hele leuke rondreis geweest. Afijn, na de reis naar Nunspeet sloot ik het hoofdstuk De Trein Reixiger af.  

 

M. R. Brouwer,  11 - 1 - 2021