The McColl Chronicles

Gepubliceerd op 26 april 2021 om 23:44

Sinds kort is er een nieuwe website van de hand van Marcel R. Brouwer.  Dit is de Engelse variant van Dutch Druid Project.  De titel is gebaseerd op de aankomende roman van Marcel maar staat dus in het teken van de nalatenschap van de Druïden en de Kelten. Dat wilt zeggen de mystiek en spiritualiteit van Druïden en Kelten. Net als Dutch Druid Project wordt de nieuwe website ondersteund door V. Corrigan, een vriendin van Marcel.  

De naam dook al op in The Quest for Avalon (De Weg naar Avalon.  Zij is een oude bekende die Marcel al eerder in 1987 ontmoet had.  Zij verliet in 1990 Nederland om een toekomst in Ierland en vervolgens in Engeland op te bouwen. 

In 2003 kwam Marcel haar onverwachts in een pub in Ierland tegen., exact een jaar na terugkomst van een rondreis door Ierland.  Rond 2005 kwam Marcel spontaan met de naam Patrick McColl. Pas tegen 2010 schreef hij al een eerste verhaal waarin dit personage opdook. Een verhaal dat geïnspireerd don de or romans als In de Ban van de Ring en boeken van Terry Pratchet, Marion Bradley en Jack Vance om er een paar te noemen. 

Omstreeks 2011 begon Marcel aan zijn project dat aanvankelijk als Dutch Druid begon en later omgedoopt tot Dutch Druid Project.  De naam Dutch Druid duikt ook op in de roman van Marcel. In 2020 ontstond The McColl Chronicles als Facebook Pagina en later een Favebook groep gemaakt als onderdeel van de Facebook Pagina Patrick R. McColl.  Met dit pseudoniem is hij ook actief als gamer op de Xbox. 

Marcel is ook nog als acteur actief bezig geweest in enkele film produkties van Bob Entrop en zelfs in het toneelstuk Pas de Deux waarin hij een hoofdrol had. Daarnaast is Marcel voor korte tijd koorzanger geweest.  Als het aan hem ligt zou hij zo weer het acteren en zingen oppakken. Zijn vriendin is onder de indruk van zijn talenten.  Als het aan haar ligt zou ze samen met hem daar in verder willen gaan. Dit is wel in zijn roman het geval. Althans, het personage beleeft avonturen in zowel de muziek- en film wereld. waarna hij  een andere richting op gaat. Patrick begint in de woonplaats van Marcel een eigen praktijk als een soort medium. en wordt bijgestaan door zijn vriendin.  Aanvankelijk heette zij Maeve O'Donnel maar dat verandert later in een andere naam als zij met Patrick gaat samen wonen. 

Marcel begon eerst aan De Weg naan Avalon en schreef later een Engelse variant er op  met als titel The Quest for Avalon. Dat avontuur leidde naar diverse uithoeken op het Europese continent, waaronder Zuidwest Frankrijk. en andere delen van Europa. Gebieden waar Marcel in het verleden op vakantie was geweest.  Een deel van The Chronicles speelt zich af in een verborgen wereld. Een soortgelijke wereld als in de boeken van onder anderen Tolkien en Pratchet.  Het boek is een mix van fantasy, science fiction, horror en detective. Elementen van oude verhalen uit de periode 1984 - 1994 zijn er in verwerkt. 

Ook de vriendin van Marcel is een grote fan van The Hobbit en The Lord of the Rings. Ze hebben bepaalde interesses met elkaar gemeen, waaronder ook hun mediamieke gaven.  Zij is onder anderen als medium werkzaam geweest, voordat ze Nederland verliet. en zich in County Clare vestigde. Juist door haar muzikale voorkeur voor onder anderen The Corrs raakte Marcel ook in de Ierse top band geïnteresseerd.  In 1996 bezocht hij een optreden van The Dubliners in de Stoelemat in Bergen op Zoom en binnen een half jaar een Iers Folk Festival in hetzelfde theater. Sindsdien heeft Marcel al heel wat Ierse folk verzameld. naast ook New Age en dergelijke muziek.