Dutch Druid Project

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 17:33

Dutch Druid Project begon in vroeg sta-dium als project genaamd Dutch Druid.. Het was gebaseerd op het manuscript De Weg van de Druïde waar op enkele jaren later  De Weg naar Avalon  geschreven werd. 

Het vertelt het verhaal van Marcel over hoe ver hij gekomen is dat hij zich zelf Dutxh Druid noemde, terwijl in dit verhaal de naam Patrick McColl werd gebruikt. Een naam die ongeveer tegelijkertijd als Dutch Druid ontstond. Patrick McColl vond uiteindelijk zijn plek in  het tweede boek - een roman - van Marcel. Dit boek heeft zijn inspiratiebron met name in  de trilogie In de Ban van de Ring (The Lord of the Rings) en soortgelijke romans als van David Eddings en dergelijke auteurs. 

Lange tijd bleef het bij de titel Dutch Druid. In 2020 werd Project aan de naam toegevoegd.  Het project is voortgekomen na het lezen  van Tom Harpur's De Heidense Christus. Er is vergelijkend onderzoek gedaan tussen  Griekse, Germaanse, Romeinse en Keltische mythen..  Zodanig dat er een duidelijk beeld  ontstond over de erfenis van Druïden en Kelten, of wel het erfgoed van de mystiek en spiritualiteit der Druïden en Kelten.  

Wil je meer weten?  Klik hier!